La Diputació de Girona ha donat un cop de mà a la Cerdanya per tal que pugui desencallar el projecte de l'Escorxador Transfronterer, amb les obres al ralentí des de fa mesos i encara amb la data d'estrena en l'aire, i per primera vegada s'implicarà en el projecte. L'àrea de Presidència de la Diputació ha garantit al Consell Comarcal una aportació de 300.000 euros en dues anualitats l'any que ve i el 2017.

La subvenció permetrà els impulsors del nou equipament, d'un i altre costat de la frontera, poder reprendre les obres, que estan quasi aturades. Si bé l'edifici està acabat i els exteriors presenten un aspecte nou, els interiors no ho estan i falta dotar -los dels equipaments necessaris de tractament del bestiar. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, l'ajuda permetrà ara demanar un crèdit que faci possible reprendre l'actuació en les pròximes setmanes. Amb aquest calendari, "ara ho veurem, signarem un conveni i podrem parlar amb alguna entitat bancària, però per anar bé l'escorxador hauria d'estar acabat aquest any perquè l'obra està molt avançada", segons ha apuntat Moliner.

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà i diputat, Albert Piñeira, ha explicat que la Diputació ha entès que l'escorxador és un equipament bàsic per al territori que ajudarà a "fer país" i que, per tant, encara que no estigui estrictament dins del seu. Piñeira ha mostrat el convenciment que l'equipament pugui entrar en funcionament durant el 2016.