L'església parroquial de Sant Serni del municipi de Prats i Sansor acull avui, a les 4 de la tarda, l'ofici religiós per Josep Carbonell i Serra, que ha mort a l'edat de 72 anys. Carbonell va ser alcalde d'aquest municipi de la Cerdanya durant tres mandats seguits per Convergència i Unió (CiU). Carbonell va accedir a l'alcaldia els comicis del 1999 i va revalidar aquest lloc gràcies al suport dels veïns a les eleccions del 2003 i del 2007. També fou regidor i conseller del Consell Comarcal de la Cerdanya.

En declaracions a Regió7 l'actual alcalde, Jordi Rosell, va lamentar la mort de Carbonell, de qui va dir que tenia un coneixement ampli i detallat dels problemes i de la realitat del seu municipi.

Josep Carbonell havia iniciat la seva singladura de servei públic a l'Ajuntament de Prats i Sansor l'any 1983 quan va esdevenir-ne regidor d'Obres, un àmbit al qual també es dedicava professionalment i que li agradava molt, segons va explicar ahir l'actual batlle. Josep Carbonell va ser regidor fins que va ocupar l'alcaldia. Amb tot, va tornar a ser edil un cop va deixar la presidència del consistori el mandat del 2011 i fins al 2015, en què va ser tinent d'alcalde.

El batlle actual, Jordi Rosell, va explicat que Prats i Sansor, un municipi de 248 habitants, es regeix per un sistema de llistes obertes i que el seu antecessor va aconseguir ser el més votat durant tres mandats seguits. Acabat aquest període ambdós es van presentar en una llista de CiU i aleshores, el 2011, va sortir triat Jordi Rosell. El batlle va donar el condol als familiars.

Per la seva banda, Ramon Moliner, president del Consell Comarcal de la Cerdanya, va lamentar la mort de Josep Carbonell. "Era un home d'aquests que no feia gaire soroll però que s'abocava en el seu poble, era una persona entregada, estimava molt el seu poble i se'n preocupava", va dir.