L´Hospital de Puigcerdà imparteix el 15è curs de seguretat a la muntanya

La formació internacional dóna accés als diplomes homologats a metges, infermers i aficionats

01.10.2015 | 00:00
Joves participant en el segon nivell del curs de medicina de muntanya
Joves participant en el segon nivell del curs de medicina de muntanya

L'Hospital de Puigcerdà celebra des d'ahir la 15a edició del Curs Internacional de Socorrisme, Seguretat i Urgències en muntanya en el seu mòdul d'estiu. El curs l'organitzen el mateix hospital transfronterer en col·laboració amb la Universitat de Girona i l'entitat internacional Mountain Medicine.
La proposta formativa es desenvolupa en format semipresencial i dóna accés al Diploma Internacional de Medicina de Muntanya per a metges, el seu equivalent per a infermers i el que s'imparteix per a persones relacionades amb la muntanya sense una formació sanitària prèvia. Segons han explicat des de l'hospital, el curs serveix per "preparar els alumnes per tal que puguin valorar i fer el tractament inicial d'un accidentat i col·laborar amb eficàcia amb els grups organitzats de rescat". Així, els alumnes aborden un temari que inclou mòduls sobre orientació, meteorologia o preparació de la farmaciola de muntanya, metodologia per a la valoració i tractament inicial de l'accidentat, tècniques de suport vital bàsic, traumatologia o afectacions habituals com la hipotèrmia, els cops de calor, fractures o intoxicacions.
El curs també inclou pràctiques sobre tècniques bàsiques de muntanya i de rescat, les quals formen la part principal del mòdul presencial que es porta a terme aquesta setmana a les instal·lacions de l'hospital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema