L'entitat "Que no ens fotin el tren", amb seu a Osona, coordina des de fa anys la feina de reivindicació per les millores en la línia R3 de Renfe i ara vol ampliar la seva acció a la Cerdanya amb gent del territori. Amb aquesta finalitat ha arribat a una entesa amb el grup de foment de la cultura i els projectes locals Grup de Recerca de Cerdanya i ha convocat una presentació per a demà mateix a Puigcerdà.

El desig de "Que no ens fotin el tren", que en aquests moments té un sol representant a la Cerdanya, és que com més usuaris s'uneixin a l'entitat, millor, per poder fer també les demandes específiques de la vall.

L'actual i únic representant del col·lectiu a la Cerdanya és Gerard Cunill, que ja fa mesos que treballa amb les delegacions d'Osona i el Ripollès per reclamar les millores que requereix la línia. Cunill ha explicat que del que es tracta és de convidar els usuaris del tren de la Cerdanya que "se sumin a la feina que es pot fer per reclamar les millores, que inclou des d'estudis fins a actes reivindicatius". Així, els usuaris del tren que estiguin interessats a sumar-se al moviment de protesta tenen una cita demà mateix a partir de les cinc de la tarda al Museu Cerdà de Puigcerdà, on el col·lectiu ha organitzat un acte en què intervendran el mateix Cunill, la també membre del grup Glòria Francolí i el component de l'Associació Transpirinenca Joan Vilalta, que parlarà del potencial de la línia com a eix entre París, Tolosa i Barcelona.