L'Ajuntament de Montellà i Martinet ha demanat a la Diputació de Lleida que s'impliqui en el projecte de millora de la carretera que dóna accés a Estana, un dels nuclis del municipi i porta principal a la serra del Cadí. Amb aquest objectiu, una delegació de l'Ajuntament de Montellà i Martinet encapçalada per l'alcalde i la regidora Roser Bombardó es va desplaçar fa uns dies a Lleida, on es van entrevistar amb el president provincial, Joan Reñé.

L'alcalde de Montellà i Martinet, Josep Castells, s'ha mostrat esperançat que ara sí, finalment, la trobada amb la Diputació pugui establir una coordinació amb la Generalitat per tal de fer front al projecte.

Castells ha explicat que un pressupost inicial per arreglar la carretera va fixar una inversió de 2,5 milions d'euros que ningú no es veu capaç d'aportar, però un segon pressupost fet per una empresa del territori va rebaixar la inversió, segons ha detallat Castells. L'alcalde s'ha mostrat decebut de les reiterades negatives trobades fins ara per part de les administracions: "ja estem cansats, aquí també paguem impostos i sembla que estiguem abandonats en terra de ningú". La carretera d'Estana, la LV-4055, és un vial d'onze quilòmetres des del pont del Segre de Martinet que és de titularitat d'Estana. També dóna accés en la seva part inicial al santuari de Bastanist, de gran tradició al Baridà. Des de fa anys el ferm es troba en molt mal estat, amb nombrosos sots que cada hivern, amb l'acció del gel, es van eixamplant. Es tracta d'un traçat molt utilitzat no tan sols per la vintena de veïns del poble sinó també pels centenars que cada cap de setmana accedeixen al parc natural del Cadí-Moixeró per visitar indrets tan populars com el prat de Cadí.