La cooperativa lletera Cadí compleix enguany cent anys de vida i per celebrar-ho ha preparat l'edició d'un llibre i un acte institucional que tindrà lloc aquest divendres, 9 d'octubre, a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell.

En la celebració, que començarà a les 4 de la tarda, es descobrirà una placa commemorativa del centenari, es faran el tradicionals parlaments i es presentarà l'obra "Cadí, 100 anys de Cooperativa", escrita per Carles Gascón Chopo, historiador i expert en les comarques de l´Alt Urgell i la

Cerdanya.

Cadí va ser la primera cooperativa lletera que es va fundar a l'estat espanyol i al llarg dels seus cent anys de vida ha tingut un paper destacat en la vertebració de la població del Pirineu. La seva planta, que disposa d'una avançada tecnologia, es nodreix cada dia de la llet produïda pels seus socis ramaders i s'hi elabora una de les poques mantegues d'Europa que disposa distingida amb una "Denominació d´Origen Protegida". També s'hi fabrica l'Urgèlia, un formatge al qual aquest 2015 se li suma el Neu del Cadí, tou i cremós, creat per commemorar els 100 anys de la cooperativa.