L'Ajuntament de Puigcerdà està preparant una nova actuació urbanística a Vilallobent, un dels nuclis agregats del terme municipal. El consistori està preparant, conjuntament amb els promotors privats que estan construint al poble, un doble projecte d'obres que permetrà renovar dos dels principals vials del veïnat.

Aquesta nova obra consistirà en la reforma del carrer Escoles de Vilallobent, una via que dóna accés al Local Social i al nucli de les Pereres, per la qual cosa és dels més transitats de la zona. Les obres inclouen la reforma d'un tram d'aquest vial i la renovació també de l'entrada del poble, pel que fa a l'actuació que quedarà a càrrec del consistori. Quant a la que assumirà la promotora privada, el projectre preveu la reforma del carrer central del nucli. Les obres s'iniciaran les pròximes setmanes, abans no s'inicïi la temporada d'hivern en el sector de la construcció, que a la Cerdanya comporta l'aturada de la major part d'obres que es fan a l'exterior. El termini d'execució del projecte és de pocs dies, segons han apuntat des de l'Ajuntament, de manera que podria estar enllestit abans de la campanya turística de Nadal, quan Puigcerdà, i també Vilallobent, multipliquen per tres el nombre d'habitants. L'actuació municipal té un pressupost previst de 15.000 euros, que s'integren en les inversions del Pla de Millora de la Qualitat Urbana dels Nuclis Agregats. El projecte també preveu una inversió per part de la promoció privada que actualment està treballant a Vilallobent.

L'entorn del Local Social

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha apuntat que amb aquesta nova actuació "haurem aconseguit canviar substancialment l'entrada del poble, la qual cosa se sumarà a la renovació inaugurada durant la primavera del Local Social i del parc que s'ha fet a la mateixa entrada del poble; així aconseguim donar una nova imatge i millorar la qualitat urbana de l'entrada de Vilallobent, que estava molt malmesa". L'alcalde ha remarcat que la intervenció als nuclis agregats és una de les prioritats del seu equip de govern, tal com ja ho va ser en l'anterior mandat. El projecte de renovació del Local Social de Vilallobent, situat a les antigues escoles, va suposar una inversió de 150.000 euros.