Comoditats per al refugi de Malniu

Meranges remodela l'històric refugi ampliant-hi les places i els espais comunitaris, que ara podran acollir els hostes amb un servei més confortable · El projecte inclou calefacció i lavabos interiors

18.10.2015 | 08:00
La nova ala del refugi de Malniu, unida a l´edifici original

El refugi de Malniu, un dels més visitats del Pirineu, estrena nova etapa, basada en l'oferiment d'allotjament més còmode i de nous serveis als hostes. Una inversió de 100.000 euros, aportats pels fons europeus Feder i l'Ajuntament de Meranges, han permès ampliar i dotar l'establiment d'unes comoditats que faran l'estada més confortable. El refugi deixa les estretors enrere i la intempèrie a fora.

L'actuació ha permès ampliar l'històric refugi amb una nova secció, que s'ha fet arquitectònicament integrada a l'edifici original. Amb la nova ala, el refugi ha aconseguit incrementar de vint les places de pernoctació, i ha passat a tenir-ne 54, però sobretot ha permès crear uns espais comunitaris molt més amplis. En la disposició anterior, els dies de mal temps en què totes les places estaven ocupades, el menjador era insuficient per acollir tots els hostes. Amb aquesta actuació, els espais comunitaris guanyen 100 metres quadrats més, que fan de l'interior un espai agradable per a l'estada. En aquest apartat, les obres han inclòs la instal·lació d'un nou sistema de calefacció integral amb estufa de pèl·let, que no tan sols escalfa les estances centrals sinó que reparteix la calor per la resta de la casa. Igualment, les obres han permès construir uns lavabos a dins l'edifici, amb la qual cosa els excursionistes s'estalvien l'experiència ingrata d'haver de sortir a l'exterior gèlid per fer les necessitats, tant de dia com de nit. Els nous labavos s'han fet amb un sistema d'evacuació seca que no requereix aigua i emmagatzemen els residus en fosses sèptiques i zones de compostatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema