La Cerdanya activa un programa per lluitar contra l'atur juvenil

La comarca és de les que menys feina ha generat en els últims dotze mesos, amb un atur del 13,5%

21.10.2015 | 07:55
Joves de la Cerdanya participant en la Fira del Treball celebrada aquest any al Palau de Congressos d´Alp

La Cerdanya ha posat en marxa un pla de suport als joves sense feina ni estudis en curs que, de moment, ha registrat 35 inscrits. El programa de garantia juvenil que coordina el Consell Comarcal, però, vol arribar al màxim nombre de joves possible, per la qual cosa ha fixat xerrades per tota la vall. L'objectiu del Consell és fer pujar aquesta xifra perquè sap que ho pot fer. Abans de la temporada d'estiu va rebre 65 demandes d'informació per part de joves.

El pla té per objectiu combatre l'atur. La comarca tenia registrats el mes de març un total de 678 aturats, una xifra que es resisteix a baixar. Actualment, la Cerdanya té un atur del 13,5% i segons les últimes estadístiques del departament d'Empresa, és una de les comarques on l'atur ha baixat menys en els últims 12 mesos, amb un descens del 9,76%.

El programa va adreçat a joves de 16 a 29 anys que no estudien o fa més d'un mes que no tenen feina. Una vegada s'hi inscriuen, són entrevistats a la Seu o a Ripoll, en funció del municipi de residència a la Cerdanya. A partir d'aquesta anàlisi personalitzada, el pla proposa per a cada jove un trajecte de formació o d'estades professionals en empreses del territori. La responsable del programa a la comarca, Alba Molina, ha explicat que un dels casos més freqüents a la Cerdanya és el del jove que s'havia introduït al sector de la construcció perquè fa uns anys era molt pròsper i que ara, en canvi, no té ni feina ni formació en altres camps. El programa els dirigeix cap a altres àmbits laborals per "redirigir-se cap a d'altres sectors amb més potencial". Molina ha explicat que, de totes maneres, a la vall hi ha molta casuística, des de joves enginyers sense feina fins a nois que no ha treballat mai o d'altres que tenen molta experiència en alguna activitat molt concreta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema