El bisbat d'Urgell renova els membres dels seus òrgans de justícia

El Palau Episcopal porta a terme els canvis per seguir una disposició papal que s'aplicarà el desembre

31.10.2015 | 08:57
Joan Enric Vives en l´acte de presa de possessió dels nous càrrecs

L'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ha nomenat nou vicari judicial Jaume Vila, que fins ara era promotor de justícia i defensor del vincle. Igualment, el cap de la diòcesi urgellenca ha nomenat nou jutge diocesà Pau Bellido i nou promotor David Codina, tots ells capellans. Segons han explicat des del bisbat, els també religiosos Benigne Marquès, Antoni Agelet i Agustí Brescó continuen en els seus serveis de jutges diocesans i notari, respectivament.
Des del bisbat han explicat que per a les causes no exceptuades expressament pel Dret, el jutge de primera instància en cada diòcesi és el bisbe diocesà, "el qual pot exercir la potestat judicial per si mateix o mitjançant altres persones, com són el vicari judicial i els jutges diocesans".
Igualment, "per a les causes contencioses en què es trobi implicat el bé públic i per a les causes penals ha de ser constituït a la diòcesi un promotor de justícia que per ofici està obligat a vetllar pel bé públic", segons han informat des de l'òrgan eclesial.

Disposició papal
La renovació dels càrrecs interns judicials dels bisbat d'Urgell té per objectiu adequar-se a la disposició "Motu Proprio Mitis Iudex Dominus Iesus" manada pel papa Francesc, la qual entrarà en vigor el pròxim mes de desembre, segons han apuntat des del Palau Episcopal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema