El grup municipal de Compromís per la Seu (PSC) a l'oposició del govern de CiU ha denunciat que, segons els seus càlculs, la capital alturgellenca té uns 200 pisos propietat de bancs que actualment són buits. Davant aquesta xifra, el cap del PSC local, Òscar Ordeig, ha proposat que es busquin fórmules per destinar-los a lloguer social per a joves i famílies sense recursos i ha plantejat lloguers d'entre 150 i 200 euros al mes.

Segons ha remarcat en un comunicat, la formació socialista considera que "és intolerable que moltes famílies de la Seu no puguin accedir a un habitatge digne mentre hi ha tants pisos buits a la ciutat".

Compromís per la Seu ha aprofitat l'ocasió per criticar l'Ajuntament per una "mala gestió de l'equip de govern dels darrers anys en política d'habitatge, fet que ha agreujat la situació de moltes famílies en risc d'exclusió social; també es recorda el fracàs de la promoció d'habitatge públic a l'Horta del Valira, on moltes famílies van perdre els estalvis mentre que l'Ajuntament va ingressar més d'1 milió d'euros en l'operació".