La fira del cavall activa el motor econòmic cerdà en plena temporada baixa

La trobada multisectorial, amb 400 parades, i el concurs d'exemplars pirinencs catalans omplen les segones residències i els hotels

06.11.2015 | 07:48
Ramaders miren de controlar uns cavalls a la Fira Ramadera

La Fira Ramadera de Puigcerdà posarà en marxa de nou aquest cap de setmana el motor econòmic de la Cerdanya gràcies a l'arribada massiva de visitants i segons residents.

El cap de setmana de la fira, que estima una xifra de visitants al voltant de les 40.000 persones, omple com pocs altres moments de l'any les cases d'estiueig i els establiments turístics fins a fer triplicar el nombre d'habitants, que se situa a tocar dels 60.000. La fira ha esdevingut en les últimes dècades una de les últimes referències reals per al mercat ramader de l'estat, de manera que hi acudeixen d'arreu per comprar exemplars de cavall pirinenc català, abans anomenats de raça hispanobretona. En aquest apartat de la fira, els visitants hi podran veure prop d'un miler de caps de bestiar als 200 corrals que s'han instal·lat al recinte del polígon industrial. L'Ajuntament ha previst tornar a col·locar les graderies que va estrenar l'any passat i que permeten a 200 persones asseure's durant el concurs de la raça, que aquest any arriba a la 35a edició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema