La federació comarcal d'ERC Alt Urgell i la secció local de la Seu organitzen per a avui, diumenge, un acte commemoratiu de la consulta del 9-N, coincidint amb el primer aniversari d'aquesta singular cita a les urnes.

Amb la celebració, la formació republicana vol recordar, per una banda, la importància de la jornada, així com posar de rellevància la feina de totes les persones voluntàries que van col·laborar en la bona organització. També pretén valorar la força de les urnes i els 2,3 milions de vots emesos i, per tant, votants que van expressar la seva opinió democràticament.

La commemoració de l'efemèride s'iniciarà a les 8 del vespre amb la xerrada titulada "L'evolució del catalanisme polític fins als nostres dies", a càrrec de Raimon Ribas, historiador i arxiver. Posteriorment, a les 21.30 h hi ha previst un sopar de celebració. Els dos actes tindran lloc a l'hotel Nice de la Seu d'Urgell i són oberts a tothom.

Llistes gironines

Dos polítics d'ERC de la Cerdanya, Joan Giralt (Fontanals de Cerdanya) i Olga Vinyeta (Puigcerdà), figuren com a suplents a la llista d'ERC al Congrés.