Als joves de la Seu d'Urgell els preocupa l'assetjament del qual són víctimes alguns d'ells als centres escolars.

Aquesta preocupació ha quedat palesa en la primera sessió del Consell Municipal dels Joves, format per estudiants delegats dels centres educatius de la capital urgellenca. En el ple constituent de l'òrgan, celebrat aquesta setmana, els dotze representants escolars de l'institut Joan Brudieu, La Salle i La Valira, es va fixar el bullying com un dels conceptes que tractaran aquest any acadèmic se guint un acord que ja es va establir al final del curs anterior.

El consell de joves va establir que treballaran en coordinació amb una comissió local creada aquest any amb professionals de la docència. Aquesta comissió orientarà els joves i els farà participar en el debat i en el treball amb la resta de joves dels tres centres de secundària.

La sessió constituent va ser presidida per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i va tenir la participació dels regidors dels grups municipals de CiU, Isidor Alberich; de Cxla Seu, Miquel Perruca; d'ERC, Xavier Munt; i de la CUP, Pau Lozano. Albert Batalla va dirigir-se als joves i els va dir que "crec que és una qüestió important perquè ens afecta a tots com a societat i, per tant, el fet que els joves ho proposessin ens ha semblat molt interessant perquè vol dir que els i les joves també tenen la voluntat d'explorar sobre aquesta problemàtica i, alhora, d'evitar-ho tant com sigui possible".

Durant la sessió, els joves van aportar altres temàtiques per treballar durant l'any en relació a civisme, lleure, cultura i esport.