El conseller en funcions d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Jordi Ciuraneta, va reivindicar els productes d'alimentació de proximitat i la gastronomia arrelada al territori en els parlaments institucionals de la 25a edició de la Mostra de cuina popular amb naps de Cerdanya, que es va celebrar ahir a la tarda al pavelló poliesportiu de Ger. Ciuraneta va assistir-hi acompanyat pel director dels serveis territorials del departament d'Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, i l'alcalde de Ger, Alfons Casamajó.

En la trobada, que va aplegar prop de 800 persones, els veïns del poble i els visitants d'arreu de la comarca i el país van poder tastar les receptes casolanes cuinades per 25 mestresses de casa de Ger i les propostes gastronòmiques innovadores elaborades per una quinzena de restaurants i hotels de la Cerdanya. Com és tradicional des de fa un quart de segle, tots els plats de la mostra tenien un ingredient comú: el nap que es cultiva a les planes de la comarca.