El Consell Comarcal de la Cerdanya ha posat en marxa tres programes de generació de feina per als veïns de la vall que ja han possibilitat la contractació de vint persones. Un és nou i adreçat a persones aturades que estiguin rebent la renda mínima d'inserció (PIRMI).

El nou programa ha permès ocupar cinc persones durant sis mesos, amb un contracte que s'iniciarà el mes que ve i s'allargarà fins al juny que ve. Aquests cinc aturats s'han inclòs en un projecte en què intervé el Consell Comarcal per netejar camins i senders, en un altre de neteja d'espais públics a Puigcerdà i una persona serà destinada a l'Arxiu Comarcal.

Paral·lelament, el Consell ha executat també la tercera edició del programa d'ocupació que permet crear una brigada comarcal que ajuda els ajuntaments. Aquest pla és anomenat "Treball i Formació" i va destinat a aturats que ja han exhaurit la prestació per desocupació. El programa ha permès contractar 14 persones.

En tots dos programes, els ocupats compaginaran la feina amb formació. Finalment, el mateix òrgan comarcal ha coordinat la contractació d'una persona, des del mes de gener fins al juny, per part del Dipsalut de la Diputació de Girona.