L'Ajuntament de Puigcerdà prepara la renovació del Pla Local de Joventut, el qual tindrà una vigència de quatre anys, fins al 2020. L'àrea municipal està dissenyant un programa de participació ciutadana adreçat als joves des dels 12 fins als 30 anys perquè s'involucrin en la vida associativa, l'organització d'actes i la gestió pública de la capital cerdana.

El nou Pla Local de Joventut s'emmirallarà en el que s'ha aplicat els últims quatre anys, i que ha caducat el 2015, per incrementar la base de nois i noies que regularment participen en les activitats de la vila.

Actualment hi ha un grup d'uns 30 joves, que en segons quins actes en poden ser més, que actuen com a brigada de voluntaris en l'organització d'actes i activitats com ara les de Nadal. El nou pla es basarà 8 eixos: salut, ensenyament, treball, mobilitat, lleure, cultura, oci i habitatge. Igualment, el nou pla incorporarà noves àrees sobre les quals es desenvoluparan nous projectes com ara la de noves tecnologies i la gestió pública municipal, en què podran fer les seves aportacions en el funcionament del mateix Ajuntament.