L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha acabat el conjunt d'actuacions del projecte de reforma de l'edifici consistorial, que té com a objectiu estalviar energia i aconseguir que no emeti CO2.

Les accions han consistit en la substitució de l'enllumenat interior per il·luminació led, la instal·lació d'una caldera de biomassa d'estella forestal i la substitució de la fusteria exterior per una d'energèticament més eficient, segons han detallat fonts del consistori. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jesús Fierro, ha argumentat que "totes aquestes actuacions donen compliment a les accions i a la metodologia establerta que es recull en el document del Pla d'Acció d'Energia Sostenible de la ciutat".

La segona acció del programa ha estat la instal·lació d'una caldera de biomassa que substitueix les dues calderes de gasoil existents fins ara. Segons ha explicat l'equip de govern, "la instal·lació de biomassa disposa d'un sistema automàtic d'alimentació per a transportar el combustible des de la sitja fins a la caldera". El combustible que s'utilitzarà és estella forestal que s'obtindrà dels boscos pertanyents a les proximitats de la Seu, de manera que es fixa un sistema local d'abastiment energètic. Pel que fa a la tercera actuació, la de la renovació dels tancaments exteriors, se centra en la substitució d'una part de les fusteries exteriors. Aquesta actuació ha de comportar una reducció de l'ús de la calefacció a l'hivern i aire acondicionat a l'estiu, tot millorant la eficiència energètica tal com estableix el pla de Gestió Sostenible de l'Energia del Pacte d'Alcaldes.

A més de la reducció en les emissions a l'atmosfera de CO2, les tres accions també suposen estalvis anuals de 3.416, 4.322 i 209 euros, respectivament, segons els càl3culs de l'equip de govern.