Puigcerdà aconsegueix fer bé la recollida de la brossa orgànica de bars i restaurants

29.02.2016 | 07:39

Puigcerdà ha vist aconseguida la primera fase d'implantació de la recollida de la fracció orgànica, que pesa com una assignatura pendent a la capital cerdana des de fa molts anys, fins al punt que la Generalitat l'ha situat sovint entre les capitals de comarca que la fan pitjor. Segons ha informat l'Ajuntament, la fase de la recollida adreçada als grans productors -restaurants, bars, hotels i empreses amb cuina- es va tancar el 2015 quadruplicant la brossa i reduint el percentatge d'impropis, és a dir la brossa no orgànica que s'hi barreja. Així, el desembre el consistori va recollir als contenidors personalitzats un total de 20 tones amb el 2% d'impropis, lluny de les cinc tones del gener amb el 15% d'impropis. En aquesta línia, l'àrea de Medi Ambient municipal ha aconseguit establir una mitjana anual de l'11% de brossa impròpia, quatre punts per sota el llindar que fa retornar la brossa a Puigcerdà per part de la planta de tractament. El gran repte continua sent la recollida d'aquesta brossa entre els veïns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema