"Hi ha governs en funcions i n'hi ha que funcionen". Amb el mateix to irònic amb que sol utilitzar en les seves intervencions al Parlament, el President Carles Puigdemont ha agraït a l'Ajuntament de Puigcerdà la feina ben feta en la construcció del nou aparcament municipal de la vila, ubicat en un terreny a tocar del Museu Cerdà. L'acte d'inauguració d'aquest nou equipament, que ha tingut lloc aquest divendres a dos quarts de dues del migdia, ha congregat més d'un centenar de veïns, sobretot grups escolars acompanyats per mestres, autoritats locals i jubilats.

En el seu discurs, Puigdemont ha assegurat que, a pesar dels entrebancs, "les institucions catalanes i l'entramat cívic del país segueixen treballant i funcionant bé". Segons el President, la finalització del projecte de construcció del nou aparcament és un exemple més d'aquesta capacitat per "buscar solucions als problemes a partir de pocs recursos". Puigdemont ha fet notar a la gent que l'escoltava a la darrera planta de l'aparcament que s'hi han aconseguit creat 200 places "en un solar de petites dimensions". L'obra ha tingut un cost de 1.200.000 euros, que ha finançat íntegrament el consistori.

Per la seva part, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, també ha afirmat que les administracions públiques catalanes, des dels Ajuntaments fins al Govern de la Generalitat, continuen "oferint solucions" a les necessitats de la ciutadania. En aquest cas, als problemes de mobilitat de la vila. "A Puigcerdà faltaven places d'aparcament i les que hi havia eren massa cares. Avui fem un gran pas per reverir aquesta situació", ha explicat Piñeira.

Aquest divendres a la tarda Puigdemont visitarà Alp. Al vespre serà a la Seu d'Urgell, mentre que demà dissabte es reunirà amb representants de les comarques pallareses. En el seu parlament, Piñeira ha destacat que aquestes contrades ocupen el 20% del territori català i que només hi viu un 1% de la població del país. "Si hi ha alguna característica que ens defineix", ha dit adreçant-se al President, "és que creiem necessari que hi hagi més equilibri territorial". "He vingut amb la voluntat de parar l'orella i de recollir les queixes i reivindicacions de la gent", li ha respost Puigdemont.

Al final dels discursos, tant Piñeira com Puigdemont han proclamat: "Visca Puigcerdà i visca Catalunya!". Els més grans els han respost amb entusiasme. "Lliure!", han cridat. Algun d'ells hi ha afegit: "I ja!".