Albert Piñeira va presentar ahir al migdia als veïns de Puigcerdà un dels projectes més importants de la seva carrera com a alcalde: el nou aparcament municipal del Museu Cerdà, que té una capacitat de 200 places. En la inauguració va acompanyar-lo com a convidat d'honor el President de la Generalitat, Carles Puigdemont. És la primera visita que el cap de Govern va a la Cerdanya.

La construcció de l'equipament -comptant-hi l'ascensor que comunica totes les plantes del pàrquing amb la plaça Portal d'en Calva- ha tingut un cost final d'1.200.000 euros. Aquesta xifra ultrapassa en 104.600 euros les despeses previstes per l'equip de govern municipal l'agost del 2014, quan es va anunciar el projecte.

Puigcerdà és una vila que sempre ha tingut molts problemes de mobilitat. "És una ciutat amb una orografia complexa i una trama urbana complicada. Sempre hi han faltat places d'aparcament. Des de l'Ajuntament hem treballat per canviar aquesta situació", va afirmar Piñeira en el discurs d'inauguració. Segons l'alcalde de la capital cerdana, el nou aparcament, públic i gratuït, facilitarà l'accés dels veïns i els visitants al centre de la vila, sobretot "durant els caps de setmana i els períodes de vacances", que és quan hi ha més moviment de persones a la ciutat i arreu de la comarca.