A un quart de deu del matí, una delegació dels treballadors de l´Ajuntament de Puigcerdà va entrar al registre una demanda a l´alcalde perquè suspengués el ple municipal perquè, segons van denunciar, no se´ls havia donat el temps legal per estudiar els pressupostos. En la demanda, els representants de CCOO exposen que, atès que segons l´Estatut Bàsic de l´Empleat Públic els representants sindicals han de rebre l´avantprojecte del pressupost amb «suficient antelació» i, a més, «haurien de ser informats correctament» de la partida de personal, «sol·licitem que sigui retirat de l´ordre del dia el punt de l´aprovació dels pressupostos per a l´any 2016». Els representants sindicals van explicar ahir que en les últimes setmanes ja havien avisat els tècnics municipals i l´equip de govern que ningú no els havia tramès encara el pressupost municipal i que, per tant, si l´equip de govern pretenia aprovar-lo sense informar la plantilla actuarien en conseqüència. A les onze del matí, els representants sindicals van rebre una còpia del pressupost i a partir de la una del migdia als dos regidors de l´oposició els va ser notificat que el ple quedava ajornat.

El regidor d´ERC, Raimon Ribas, va rebre una notificació de suspensió del ple municipal en què apuntava com a causa «problemes en el tràmit d´audiència a la representació sindical del pressupost». Ribas ha apuntat que el ple no es podrà celebrar fins d´aquí a quinze dies perquè aquest és el termini d´informació que estableix per als treballadors.

A pesar de la majoria

Ribas ha lamentat que l´Ajuntament de Puigcerdà no tingui encara pressupost municipal a pesar de gaudir d´una majoria absolutíssima d´onze regidors en una sala de plens amb tretze cadires. Ribas ha remarcat que, al seu entendre, l´equip de govern pateix de «deixadesa, incompetència o passotisme, no pot ser que després de quatre anys de govern de Convergència encara puguin passar aquestes coses».

Per la seva banda, Albert Piñeira va emfatitzar que la raó per a la suspensió del ple no va ser la demanda dels treballadors sinó una qüestió «de molt més pes que no pas això», en al·lusió a la sentència pel Carrefour.