La Cerdanya vol reimpulsar un dels sectors més lligats a la seva tradició i, alhora, al nou turisme: el de la producció agroalimentària més artesanal i natural. Tant és així que els productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya s'han unit en una nova entitat amb l'objectiu de donar un nou rumb al sector, amb més promoció i comercialització.

La nova entitat s'ha constituït a Bellver sota el nom d'Associació de productors i elaboradors ecològics de la Cerdanya (PROECO). El primer repte de l'entitat empresarial és "representar el sector agrari i agroalimentari ecològic de la Cerdanya, donar a conèixer, difondre i vetllar pel prestigi dels productes agroalimentaris ecològics produïts i/o elaborats a la comarca", segons han apuntat els seus impulsors. Igualment, PROECO farà accions per tal de "promoure el consum dels productes ecològics de la Cerdanya i treballar en el desenvolupament i millora de les tècniques de l'agricultura i ramaderia ecològica". Per aconseguir-ho, la nova entitat ha previst "portar a terme totes aquelles accions que puguin millorar i facilitar l'assessorament i la comercialització de la producció agrària ecològica cerdana", segons han apuntat els membres de l'associació, presidida per l'empresària de Montellà Roser Bombardó.