L'Ajuntament de Puigcerdà vol que la Generalitat li avanci tots els pagaments de subvencions i ajudes ordinàries per tal de tenir diners per si els bancs no li aproven amb caràcter d'urgència el crèdit de 630.000 euros que necessita per pagar la sentència de Supeco, del grup Carrefour. El consistori també vol incloure la Diputació en aquesta operació d'avançament de diners, per bé que d'aquesta administració preveu recollir molt menys capital.

L'equip de govern calcula que la Generalitat li ha de pagar en els pròxims mesos més de 700.000 euros en diversos conceptes. Es tracta dels diners que generalment el Govern entrega a l'Ajuntament per finançar els serveis públics que són de la seva competència. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que "la Generalitat ens deu més de 700.000 euros, de manera que intentarem accelerar el pagament de diners que ens deuen, i per tant són nostres... són diners en diversos conceptes, com ara convenis, aportacions, fons de cooperació, subvencions... són diners que ens han de pagar igualment". L'ingrés d'aquests diners permetria l'Ajuntament de Puigcerdà omplir la tresoreria i, així, poder afrontar amb totes les garanties el termini de pagament de la sentència de Carrefour, que s'ha d'executar en les pròximes setmanes. En aquest sentit, Piñeira ha exposat que "si la formalització del crèdit amb els bancs s'allargués més de dos mesos amb la demanda d'ofertes, l'estudi de risc, la signatura i la disponibilitat dels diners, hem de tenir un pla B de tresoreria per tenir els 630.000 euros i poder fer front al pagament de la sentència".

Demanda d'aclariment al TSJ

Paral·lelament a l'execució d'aquest pla B per tenir els 630.000 euros com nés aviat millor, l'Ajuntament de Puigcerdà ha obert una via a través del mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per intentar rebaixar l'import. L'equip de govern ha detectat un possible error en el càlcul de l'import que ha de pagar a l'empresa Carrefour. Segons el càlcul que han fet els tècnics municipals, la sentència estaria inflant 50.000 euros la quantitat a pagar, que es nodreix de tres conceptes: els diners que Carrefour ja va pagar a l'Ajuntament, la responsabilitat patrimonial i els interessos.