La Cerdanya tancarà avui, dilluns de Pasqua, una de les millors campanyes de Setmana Santa gràcies en bona part a les nevades que finalment van deixar gruixos generosos a les estacions. Quan encara falta tancar els balanços de tota la setmana i de la jornada d'avui, les estacions d'esquí alpí de la Masella i la Molina hauran rebut més de 100.000 aficionats des del dissabte dia 19. Tan sols Masella n'ha rebut 60.000.

Ahir mateix les dues estacions registraven un gran ambient hivernal amb els remuntadors a ple rendiment, tot i ser ja primavera. Tant és així que el turisme de neu confia en la inèrcia d'aquesta bona Setmana Santa per poder allargar la temporada el màxim possible. Hi té a favor una de les paradoxes de cada any: quan els aficionats comencen a desar el material a l'armari i el turisme canvia el xip de la neu per la platja, les pistes tenen la millor neu de la temporada. Sabedors d'aquesta situació, tant la Molina com Masella redoblen els esforços en aquesta última fase de la temporada per tal d'allargar-la tant com sigui possible. En aquest sentit, la Molina ja ha anunciat que mirarà de mantenir les pistes obertes, com a mínim, fins al diumenge 10 d'abril, la qual cosa augura encara quinze dies d'esquí, amb principalment dos caps de setmana, a l'estació de la Generalitat. Per la seva banda, la veïna Masella mantindrà el seu compromís amb els seus aficionats de mirar de configurar la temporada més llarga del Pirineu, amb els remuntadors oberts fins al Primer de Maig, de manera que, en la mesura que li sigui possible, encara vendrà forfets durant cinc setmanes. La seva situació encarada a nord li possibilita intentar aquests registres. Els dos dominis d'esquí alpí d'Alp ara acumulen gruixos que no han vist durant tot l'hivern. Les nevades de la setmana passada i les que s'han pogut sumar en les últimes hores han permès els pendents de la Tossa tenir gruixos al voltant del metre de neu pols en funció de la cota. Lluny queden, doncs, les jornades d'esquí de final d'any amb quatre pistes innivades i un entorn de verdor.

Abonaments de final de curs

Per aprofitar aquesta situació i convèncer els aficionats que els convé allargar la campanya, les dues estacions fan mans i mànigues amb campanyes de promoció i nous avantatges.

La Molina, amb l'eslògan "La millor neu de la temporada", ofereix forfets des de 38 euros al dia comprant-lo per via Internet; o paquets a 51 euros amb el forfet, el lloguer i l'assegurança; a 41 euros amb el forfet i el bitllet de tren; o a 48 euros amb el forfet i un esmorzar de forquilla. A aquestes ofertes se n'afegiran d'altres a mesura que avanci la temporada i baixi el nombre d'esquiadors a les pistes. Per la seva banda, Masella també posa a la venda un forfet especial de primavera, el qual costa 210 euros i s'amortitza en cinc dies d'esquí.

El forfet permet esquiar a Masella fins que tanqui i també regala dies d'esquí en 60 estacions d'arreu del món. Masella també posarà a l'abast dels seus aficionats noves promocions a mesura que s'acabi la campanya per poder tancar la temporada més llarga de totes les estacions del Pirineu.