La Cerdanya ha viscut la millor Setmana Santa dels darrers quatre anys. El sector turístic del Pirineu ha vorejat el ple absolut durant els darrers dies, especialment entre dijous i dilluns, els dies de màxima afluència. Des del Patronat de Turisme de la Cerdanya es valora molt positivament la presència de visitants, un fet que asseguren que haurà servit per equilibrar un inici de temporada d'hivern més fluix de l'habitual.

Ahir, després de dies de moviment als municipis del Pirineu cerdà, era moment de fer balanç i valorar-ne les xifres. Des del Patronat de Turisme de la Cerdanya s'atreveixen a assegurar que la comarca ha viscut una "excel·lent" Setmana Santa, i la qualifiquen de "rècord" i com "la millor de les quatre últimes temporades".

Per una banda, pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic, destaquen que els darrers dies han estat els "millors de l'any, tenint en compte que ha estat una temporada complicada per la manca de neu". Pel que fa als allotjaments, segons fonts de l'Associació d'Hotels i Càmpings de la Cerdanya, se situa l'ocupació en el 50% a l'inici de la setmana passada fins al 90% de dijous a diumenge.

Per altra banda, respecte al sector de la restauració, segons dades de l'Associació de Bars i Restaurants de la Cerdanya, es calcula que els primers dies de la setmana, l'ocupació va ser del 40%, mentre que els dies forts va arribar fins a un ple absolut del 100%. Unes dades molt similars són les que han registrat els comerços de Puigcerdà, segons les valoracions fetes per representants de l'Associació de Comerç de Puigcerdà, que asseguren que "s'han registrat moltes vendes i amb una visita de clients notable".

El senderisme, l'estrella

Pel que fa a les principals demandes i les visites a les diverses oficines informatives i de turisme de la comarca, asseguren que l'activitat estrella ha estat el senderisme. Tot i que molts turistes han aprofitat els dies de Setmana Santa per esquiar, tenint en compte la bona qualitat de la neu de les pistes gràcies a les darreres nevades, el fet que les condicions meteorològiques hagin acompanyat pràcticament tots els dies de vacances ha propiciat que molts visitants també s'hagin interessat per fet sortides i excursions a peu o en bicicleta que s'ofereixen a la Cerdanya, més enllà de l'esquí.