L'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat finalment el pressupost municipal, el qual augmenta el 13% respecte del de l'any passat i comença a recuperar inversions per a la vila. La previsió, que s'ha aprovat amb els deu vots de la majoria de CiU i l'abstenció del regidor d'ERC, ha quedat fixada en 11,6 milions d'euros.

Una de les principals raons per a aquest lleuger augment del pressupost és l'arribada de més subvencions per part de la Generalitat i l'estat, ja que un any més el consistori ha aprovat congelar els tributs municipals que recapta entre els veïns. D'aquesta manera, l'Ajuntament pot fer front a l'inici d'un dels grans projectes de l'actual mandat: el nou centre cívic i esportiu que construirà al costat de la pista de gel i que s'ha de convertir en un dels grans motors de la vida social a la capital cerdana. Aquest projecte requereix un pressupost total d'1,7 milions d'euros que s'aniran integrant a les despeses municipals en diferents fases. El pressupost també permetrà a l'equip de govern iniciar una altra de les grans actuacions del mandat: la remodelació dels locals baixos de l'antic hospital per reorganitzar el Centre d'Assistència Primària i, sobretot, la construcció de la nova seu de la Policia Local. Aquesta actuació ha de possibilitar iniciar una etapa al cos policial de més visibilitat en un local molt més cèntric, a la plaça Santa Maria. La primera fase de l'actuació suposarà una inversió superior als 100.000 euros. En el capítol d'inversions també hi té una nova partida la remodelació de l'església de Sant Domènec, una sala del Museu Cerdà i la recuperació del túnel i la galeria que hi ha sota la plaça de l'Ajuntament, l'Ull de Basilisc, per fer-los visitables.

Nou crèdit pel Carrefour

En l'apartat de despeses, l'equip de govern també ha hagut d'incloure una partida de 56.000 euros per pagar les primeres quotes del crèdit que ha hagut de demanar l'Ajuntament per pagar la sentència del Tribunal Superior de Justícia en referència al litigi amb Supeco, del grup Carrefour. En aquest sentit, l'equip de govern preveu que haurà de dedicar una partida pròxima als 60.000 euros durant els propers deu anys per satisfer tota la quantitat a pagar, que és de 630.000 euros, més els interessos que li apliquin els bancs.