Càritas d'Urgell ha iniciat una nova campanya a la Cerdanya i l'Alt Urgell, així com a la resta del bisbat, per involucrar el major número d'entitats i empreses en l'ajuda a les famílies necessitades. L'objectiu és establir un circuit de solidaritat de quilòmetre zero que permeti a la mateixa societat local generar ajudes i riquesa per si sola.

La campanya es diu Entitats amb cor i planteja que no tan sols els empresaris i associacions s'impliquin en les campanyes habituals de Càritas sinó que també en creïn d'altres en funció de les noves necessitats.

El responsable del bisbat de la campanya Entitats amb Cor, Ernest Garcia, ha explicat que amb aquesta nova acció "volem que les empreses del món local no tan sols col·laborin en projectes que fa anys en què treballem, com poden ser els de les beques menjador o els llibres de text, sinó que també, per exemple, ho facin en l'àmbit laboral". En aquest sentit, el responsable del projecte de Càritas a la Cerdanya ha argumentat que el repte és "crear una mena de borsa de gent que està disponible per treballar... en definitiva, involucrar petites i mitjanes empreses a escala local". Des de Càritas han explicat que algunes empreses de l'Alt Urgell i la Cerdanya ja s'han implicat en l'acció.

Treballadors de l'entitat solidària visiten les companyies porta a porta per explicar el projecte, i mirar d'extendre'l pel parc d'empreses i entitats de tot el territori, ja que aporta beneficis a la societat i a les mateixes empreses a través dels avantatges fiscals amb, per exemple, les noves contractacions. El principal avantatge que reben les empreses, però, és de caire social, ja que fan un servei a la mateixa societat en la que opera i, així, l'enforteixen per dos vessants.

"L'objectiu no és recaptar"

Ernest Garcia ha explicat que si bé hi ha empreses que es limiten a aportar ajudes econòmiques, "la nostra missió no és recaptar diners... tot és benvingut, però ens estimem més que la col·laboració sigui d'una altra manera, amb temps dedicat als altres i feina". A partir de les empreses que s'apunten al programa, Càritas els assigna un tipus d'ajuda en, per exemple, formació o reinserció laboral i la coordina amb les necessitats reals de les persones del territori que són a l'atur.