La sala quatre de l'Audiència Nacional ha enviat un auto a l'ajuntament de la Seu d'Urgell per informar-lo que ha arxivat finalment la investigació que havia obert per la moció amb què es donava suport a la Declaració del Parlament de desconnexió amb l'estat espanyol. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat que "estem satisfets, ja que l'aprovació d'una moció de suport és una opinió política i com a tal pot ser expressada en un ple municipal".

L'alcalde ha explicat que en l'auto es reconeix que l'aprovació "no és constitutiu de sedició ni de cap altre delicte". Batalla ha explicat que per altra banda la sala dos de la mateixa Audiència ha demanat informació per tal d'obrir diligències prèvies per la mateixa causa. En aquest sentit ha afirmat que "ja ens hem adreçat a la sala dos per informar-los que aquest fet ja estat valorat i desestimat per la sala quatre".

Batalla ha lamentat que "des de les instàncies judicials es persegueixi opinions polítiques d'un regidor, d'un plenari municipal o del Parlament de Catalunya".