La fiscalia de Lleida demana nou mesos de presó per a una dona, jutjada aquest dimecres al penal número 3 de Lleida, acusada d'un delicte d'extorsió en grau de temptativa. Segons el ministeri públic, els fets van tenir lloc a la Seu d'Urgell el 25 de novembre de 2011.

L'acusada, assegura la fiscalia, va trucar per telèfon a la dona per a la qual treballava com a assistenta i cuidadora i li va dir que o li pagava 3.000 euros o esquarteraria els seus néts. L'acusada ha reconegut haver treballat per a la denunciant però ha negat haver-la trucat ni extorsionat mai. La víctima, que ha declarat per videoconferència ha confirmat que va rebre aquesta amenaça per telèfon, que la veu era d'una persona sudamericana i que tot i que li sonava, no sabia reconèixer amb seguretat. No va pagar i va denunciar els fets als Mosso d'Esquadra. L'agent que ha declarat ha assegurat que la trucada es va fer des del mòbil de l'acusada.

La fiscalia considera que les proves aportades pels Mossos després de la investigació demostren que l'acusada és la responsable dels fets i l'advocada de la defensa demana l'absolució ja que considera que no hi ha proves ni indicis que demostrin la culpabilitat de la seva representada. L'advocada ha insistit que la mateixa víctima no va reconèixer per la veu qui era i que fins a tres dones d'origen sudamericà treballaven cuidant la dona, amb problemes de mobilitat.