Els operaris han tornat a entrar a l'edifici de l'antic hospital de Puigcerdà per iniciar un dels grans projectes de mandat de l'Ajuntament: la remodelació de l'edifici per transformar-lo en un centre de serveis socials i per a la ciutadania. L'edifici, situat a la plaça de Santa Maria, el centre neuràlgic de l'illa de vianants, ha d'acabar acollint la nova seu de la Policia Local, les renovades dependències de l'Àrea Bàsica de Salut, i una residència per a discapacitats físics que gestionarà la Fundació Adis.

Les obres han començat per les antigues dependències d'Urgències, que amb l'entrada en servei del nou Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, han quedat inutilitzades. En aquestes sales, ubicades a la part esquerra de l'antic hospital, es reubicarà ara l'Àrea Bàsica de Salut, amb tres noves consultes, una de les quals d'odontologia. Aquesta primera fase del procés també servirà per redefinir els usos de la Fundació Hospital de Puigcerdà en les plantes superiors, que han d'acollir, entre d'altres, un quiròfan, un espai de rehabilitació i les dependències administratives. La primera fase de l'actuació, que ha de quedar enllestida els pròxims mesos, té un pressupost al voltant dels 25.000 euros.

La reestructuració de la part de l'edifici que es dedica a atenció mèdica permetrà alliberar la secció que posteriorment ocuparà la nova seu de la Policia Local. Així, una vegada s'enllesteixin aquestes primeres obres, l'equip de govern té previst iniciar la reforma de la part dreta de la planta baixa, amb entrada pròpia pel carrer Carol, per construir-hi la seu del cos municipal. Aquest projecte té un pressupost assignat d'uns 108.000 euros, dels quals 13.000 corresponen a la redacció tècnica i 95.000 a l'execució. L'equip de govern té la voluntat de tirar endavant i enllestir l'actuació en l'actual mandat, ja que el termini d'execució del projecte és de mig any, de manera que la nova seu policial pugui estar operativa d'aquí a un any.

El trasllat de la Policia Local a la plaça de Santa Maria propiciarà l'alliberament de l'actual espai que ocupa als baixos de la casa consistorial. L'equip de govern preveu remodelar també aquest espai per ubicar-hi una nova Oficina d'Atenció Ciutadana que complementarà les d'Habitatge i el registre municipal.