Les defecacions de gossos a la via pública encapçalen la llista de queixes ciutadanes a la Seu d'Urgell. La memòria 2015 de l'oficina del Síndic Municipal de Greuges i Defensor de les Persones de la Seu d'Urgell ho recull com una de les principals preocupacions. Ahir ho va presentar el director de l'ens, Àngel Rubio.

El síndic de la Seu va afirmar que "cal ser més contundent en les sancions per defecacions d'animals de companyia en els espais públics" i que és l'"incivisme de certs propietaris de mascotes el que provoca a la nostra ciutat la proliferació de brutícia". A més, va criticar l'actual sistema de neteja dels carrers, ja que, a part de "perjudicar els treballadors que fan aquesta feina perquè no van prou protegits", contamina el medi ambient "amb la pols que provoquen els estris utilitzats".

Rubio també va destacar l'"augment del nombre de consultes" dels ciutadans urgellencs respecte de l'any passat. Així, si el 2014 es van tramitar 131 consultes, durant el 2015 se'n van fer 159.

Pel que fa a les queixes, se'n van formalitzar 14 al llarg del 2015, una més que l'any anterior. La majoria fan referència a actuacions de l'administració i a problemes a la via pública.