L'Ajuntament de Puigcerdà ja disposa d'un pis a la ciutat per allotjar-hi temporalment persones en risc d'exclusió social. L'immoble, ubicat al centre de la vila, ha estat cedit recentment al consistori per la Fundació Adis, que treballa per afavorir la integració social de les persones amb discapacitat de la Cerdanya. "L'Ajuntament sempre ha atès aquestes situacions. A partir d'ara, però, podrem utilitzar un recurs que no teníem", va explicar a aquest diari l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

El pis cedit a l'Ajuntament ha estat reformat i condicionat de dalt a baix. Per finançar les obres, el consistori cerdà ha disposat d'una ajuda de 17.000 euros de la Diputació de Girona i també hi ha aportat fons propis. Piñeira va voler agrair a la direcció d'Adis la "confiança" en l'equip de govern a l'hora de dur a terme el procés de cessió de l'immoble, que va culminar el passat dimecres al vespre amb la signatura d'un acord entre l'entitat sense ànim de lucre i el consistori a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Puigcerdà.

Segons Piñeira, l'administració municipal destinarà l'ús d'aquest pis a aquells casos que necessitin "una intervenció ràpida i urgent", com ara "famílies desnonades que no puguin reallotjar-se en una altra residència temporal; víctimes de violència de gènere, que en molts casos no poden tornar a casa; persones que han patit un accident en la seva residència habitual; i, en termes generals, famílies en risc d'exclusió social". "Tampoc no descartem allotjar-hi passavolants que necessitin un espai per refugiar-s'hi", va apuntar Piñeira.

L'Ajuntament treballarà coordinadament amb els professionals dels serveis socials del Consell Comarcal i amb les entitats del tercer sector de la Cerdanya -"Càritas i la Creu Roja", va destacar ahir Piñeira- per decidir quins usuaris tenen preferència a l'hora d'utilitzar aquest recurs.

Donació d'un particular

Fa uns mesos, la Fundació Adis va rebre una donació d'un particular. Una part d'aquest llegat consistia en dos immobles situats al centre de Puigcerdà.

Després de pensar què fer-ne, la fundació va decidir cedir-ne un a l'Ajuntament de Puigcerdà per atendre situacions d'emergència social. L'altre, gestionat per Adis, s'ha habilitat perquè usuaris i treballadors d'associacions i entitats que treballen a favor de les persones amb discapacitat d'arreu de Catalunya disposin d'un espai per fer vacances a la comarca.