La Unió Europea premia l'Hospital de Cerdanya

El premi rebut estava centrat en les AECT com a models de cooperació que generen creixement i feina

21.04.2016 | 07:24

Aquest dimecres, a Brussel·les, l'Hospital de Cerdanya ha rebut el premi que el Comitè de les Regions atorga cada dos anys al millor projecte creat per una Agrupació Europea de Cooperació Territorial. El premi, que aquest any estava centrat en les AECT com a models de cooperació que generen creixement i feina, l'ha lliurat Raffaele Cattaneo, President de la Comissió COTER del Comitè Europeu de les Regions, en el decurs de la reunió anual d'aquesta organització.

Cattaneo ha dit que "l'Hospital de Cerdanya és l'exemple més brillant de cooperació transfronterera a Europa del 2016". El jurat del premi s'ha declarat "impressionat per les dimensions del projecte, que va molt més enllà que la majoria dels treballs de cooperació transfronterera i que aporta autèntic valor afegit a la vida quotidiana dels ciutadans"

Ha recollit el premi el director general de l'AECT-Hospital de Cerdanya, Jordi Gassió, que en el seu discurs d'acceptació ha destacat les oportunitats que obre la cooperació internacional en la solució de necessitats com la que hi havia a la Cerdanya d'un "hospital d'aguts transfronterer, obert a la població dels dos països i integrat en la xarxa de recursos sanitaris del territori a banda i banda de la frontera". Gassió també ha fet referència a qüestions pendents per a les quals, ha dit, "el problema és la frontera i la solució la vocació europea dels nostres països". Feia referència, entre altres, al tema dels trasllats en les defuncions de ciutadans francesos, ara subjectes a una directiva europea per a la qual França i Espanya tenen pendent un acord bilateral de simplificació dels tràmits

En la reunió immediatament anterior al lliurament de premis, Gassió ha tancat la sessió de treball anual de l'organisme que agrupa totes les Agrupacions europees de Cooperació territorial, explicant les dificultats de tipus administratiu a què fa front l'hospital i demanant "que la Unió Europea estimuli els respectius governs estatals per tal que agilitin les solucions". A la trobada, la direcció general de Política Regional i Urbana del Comitè de les Regions ha anunciat la creació d'un estudi sobre els obstacles amb que es troba la cooperació transfronterera.

El premi del Comitè Europeu de les Regions per a agrupacions europees de cooperació territorial es va establir el 2014 i es dona cada dos anys. En la seva primera edició va recaure en un projecte f Pirineus Mediterrània; una organització implantada en el marc polític-territorial de Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema