El proper dissabte 30 d'abril, l'auditori del Palau de Congressos d'Alp acollirà la gala d'entrega del guardó al Cerdà de l'Any 2015. El jurat del certamen, del qual enguany se celebra la 30a edició, ha escollit tres finalistes entre una trentena de candidats proposats per veïns, entitats i ajuntaments de la comarca.

Tomàs Torrent, president de l'Institut d'Estudis Ceretans (IEC), explica que tothom qui ho vulgui pot participar en la votació per escollir el Cerdà de l'Any. Per fer-ho, ha d'adreçar-se a qualsevol ajuntament de la Cerdanya, enviar un missatge al correu electrònic de l'IEC (ieceretans@gmail.com) o a la seva pàgina web (www.institutestudisceretans.com), o bé omplir el formulari de l'aplicació Qfem Cerdanya. En qualsevol cas, els votants han d'identificar-se amb el nom, els cognoms, l'adreça i la localitat de la Cerdanya on resideixen.

Els tres finalistes escollits pel jurat del Cerdà de l'Any 2015 són els següents: en primer lloc, el Festival de Música Clàssica i Jazz d'Hix, que se celebra des del 1968 i que enguany tindrà lloc del 4 al 20 d'agost a l'església romànica de Sant Martí d'Ix. En segon lloc, el llibreter de Puigcerdà Josep Viladesau, una persona vinculada al món cultural de la vila i la comarca i un gran coneixedor dels costums, les tradicions i el desenvolupament de la vida quotidiana a la Cerdanya. Finalment, l'associació dels Mestres Xicolaters de Palau, que cada 16 d'agost s'apleguen per preparar prop de mil litres de xocolata a la vora de la Vanera, que tot seguit reparteixen entre els visitants.