Els alumnes de la classe de 5è A de l'escola Mossèn Albert Vives de la Seu d'Urgell han estat els guanyadors del campionat de Catalunya de la 32a edició del Concurs Escolar de l'ONCE i la seva fundació en la categoria B, en què poden participar els estudiants del darrer cicle de primària.

Cada aula que s'ha presentat al certamen ha pujat al web del concurs (www.concursoescolaronce.es) una composició fotogràfica feta pels alumnes. L'objectiu d'aquest treball consisteix que els estudiants aprenguin a valorar els diversos talents i capacitats que poden tenir les persones, tant les que tenen alguna discapacitat com les que no.

Pel que fa als alumnes de l'escola Mossèn Albert Vives, van enviar al jurat del concurs un fotomuntatge imprès en una cartolina en què hi ha diversos textos escrits en anglès i en el sistema de lectura i escriptura tàctil pensat per a persones cegues. "En cada punt de la paraula en Braille, que significa 'talent' en català, hi ha la imatge d'un dels 21 alumnes de la classe. Cada nen, a més, està associat a un talent, que els nens han après a anomenar en anglès", explica la responsable del projecte, la mestra Mireia Alba.

El treball dels alumnes de la classe de 5è ha passat a la segona fase del concurs, en la qual competeixen centres educatius d'arreu de l'estat. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, que se sabran a final de maig, participaran durant un cap de setmana de juny en el Campus del talent de l'ONCE, on l'organització promet que viuran "experiències innovadores".