El Museu Cerdà acollirà el divendres i el dissabte 27 i 28 de maig els actes de la primera trobada internacional de transport amb helicòpter en situacions d'emergències mèdiques. El congrés, en què participaran experts d'arreu de Catalunya, Andorra, França i l'estat espanyol, està coorganitzat per l'Hospital de Cerdanya. El termini per inscriure's a la trobada s'ha obert aquesta setmana.

Segons fonts del centre mèdic cerdà, la trobada estarà centrada en les necessitats dels transports i rescats "en territoris aïllats, amb especial èmfasi en el trasllat de malalts pediàtrics". Dos dels professionals amb més coneixements en la matèria del país participaran en les activitats del congrés: el Dr. Eduard Carreras, director del servei de pediatria de l'Hospital de La Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i el Dr. Antoni Veres, cirurgià de l'Hospital de Cerdanya i director del curs anual HEMS de la Fundació Hospital de Puigcerdà. Dies abans del congrés, tindrà lloc la 10a edició d'aquestes jornades de formació per a professionals de l'àmbit de la salut.

Un comitè internacional

El comitè científic del congrés està format per professionals amb una trajectòria professional reconeguda d'arreu del món, com ara el cap clínic i de formació del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), el doctor Jiménez-Fábrega; el director de la Unitat de Mitjans Aeris del SEM, el doctor Jaime Gil; el director del servei d'urgències de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra, el doctor Josep Gómez; el director dels serveis mèdics dels Bombers de la Generalitat, el doctor Miquel Vidal; i el director del serveis d'emergències francès SAMU Alta-Garona i de l'Hospital Universitari Tolosa-Purpan, el doctor Jean-Louis Ducassé.