Andorra Airlines sembla que no acabi d'aixecar el vol. A principi del febrer d'enguany, el president de la companyia, Jorge Soriano, va assegurar que l'aerolínia iniciaria l'activitat comercial durant el mes d'abril, però, a mesura que s'aproximava la data anunciada, els mitjans de comunicació locals i les agències de viatges andorranes van començar a qüestionar el compliment d'aquest termini.

En l'edició del 8 d'abril, el Periòdic d'Andorra va revelar que el vol inaugural de la companyia aèria -una anada a Madrid des de l'aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell- es faria el dia 30 d'aquest mes. Aquest diari també va revelar que els primers bitllets amb destinació a la capital espanyola es podien adquirir "a partir del 15 o el 16 d'abril", segons que va declarar Soriano.

Tot i això, a hores d'ara encara no és possible reservar una plaça d'aquest avió. Per comprar un bitllet, els usuaris tenen dues opcions: si ho proven de fer a través d'Internet (www.andorraairlines.com), la pàgina els indica que la venda començarà "a partir d'abril" i els ofereix la possibilitat d'introduir la direcció de correu electrònic en una casella per rebre més informació de la companyia. Si ho intenten mitjançant el telèfon de contacte (935.475.516), un missatge gravat de teleoperadora els informa en anglès que el número ja no existeix.

Investigat en el cas Mercuri

Soriano, exregidor del PP a l'Ajuntament de Sabadell, és una de les persones investigades en l'anomenat cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció urbanística que té com a epicentre el consistori vallesà. Concretament, s'atribueixen a Soriano diversos càrrecs, entre els quals hi ha el de tràfic d'influències i el de prevaricació pel cobrament de comissions a canvi de manipular els processos de contractació d'obres públiques a l'Ajuntament sabadellenc quan el socialista Manuel Bustos n'era l'alcalde. Els Mossos d'Esquadra també assenyalen que Soriano podria haver blanquejat 127.407 euros.

En l'acte de presentació d'Andorra Airlines, que va tenir lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella el 2 de febrer passat, Soriano va explicar davant la premsa que la companyia aèria tenia feta la previsió de transportar 24.000 viatgers repartits en 500 vols durant el primer any d'activitat.