El Col·lectiu APiA (acrònim d'Alt Pirineu i Aran) va emetre ahir un comunicat de premsa en què expressa el seu rebuig al Pla Director Urbanístic Aeroportuari de l'Aeròdrom de la Cerdanya. En la propera reunió de la Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme de Catalunya (CPTUC), prevista per al 21 de juny, la Generalitat té previst d'aprovar el document.

Segons el text d'APiA, no té sentit convertir l'actual aeroport esportiu de la Cerdanya en "una infraestructura de transport general i possiblement en el futur immediat d'ús comercial", tal com asseguren que vol fer el Consell Comarcal de la Cerdanya, propietari de l'equipament.

En el document, el col·lectiu pirinenc també dóna suport a la Plataforma Salvem la Cerdanya -que du a terme una campanya de recollida de signatures a la plataforma digital Change.org per aturar el projecte de transformació de la instal·lació aeronàutica- i se solidaritza amb els ajuntaments de Das i Fontanals, els quals van aconseguir a començaments d'abril que el síndic de greuges, Rafael Ribó, demanés al departament de Territori i Sostenibilitat que retirés l'aprovació del Pla Director de l'Aeròdrom. La Generalitat va seguir en aquesta ocasió les recomanacions de Ribó.

El col·lectiu APiA, format per una cinquantena de persones d'arreu de les comarques pirinenques, vol fer valer la veu del territori en l'opinió publicada d'àmbit nacional. El grup es va presentar públicament el juliol de l'any passat en una roda de premsa a l'hotel Nice de la Seu d'Urgell.