Bolvir viu amb indiferència l´arribada de Shakira i Piqué

L'anunci que la parella tindrà una segona residència al poble no sorprèn els veïns

01.05.2016 | 17:11
La parella en uan foto publicada a les xarxes socias.
La parella en uan foto publicada a les xarxes socias.

El cotxe recorre els sis quilòmetres de la carretera N-152 que separen el centre de Puigcerdà de Bolvir. Just abans d'arribar al jaciment arqueològic del Castellot, l'estampa de Bolvir amb les muntanyes nevades al fons s'apareixen al conductor com una postal perfecta. En el límit de la part antiga del poble, on comença la prada pirinenca i s'acaben les cases, hi ha una grua de color groc llampant i, a sota, un immoble de grans dimensions encara no del tot construït.

El conductor aparca el vehicle en el pàrquing del restaurant La Solana i entra a l'establiment. Són gairebé les onze del matí i hi ha pocs clients al bar. Demana un tallat i un entrepà. Quan acaba d'esmorzar, se'n va a pagar a la barra i pregunta a la mestressa si la parella més famosa d'entre els famosos que tenen residència a Bolvir, el futbolista Gerard Piqué i la cantant Shakira, han anat darrerament al bar a fer el cafè. Una mica sorpresa pel to de la pregunta, aixeca una mica les celles, respon: «encara no han vingut mai per aquí», i tot seguit reprèn la feina que havia deixat uns segons.

La gent adinerada, les grans fortunes, solen sentir-se còmodes en els ambients apartats, tranquils i discrets. Aquesta, si més no, és la impressió que té el cronista quan travessa amb el cotxe la urbanització de les Espiraltes, on les torres, pulcres, esbeltes i orfes per uns dies dels seus propietaris, recorden el decorat perfecte d'una pel·lícula amb final feliç.

La finca de Piqué i Shakira està ubicada sobre una plataforma de roca natural que domina el centre de Bolvir i la plana cerdana. En les obres, força avançades, un grup de paletes està cobrint la teulada amb material aïllant.

Al centre antic de la vila hi ha pocs veïns. De tant en tant, forguntetes de treballadors travessen els carrers rabent i marxen en direcció a Puigcerdà. Tothom diu no haver vist encara la jove parella. Una persona que afirma haver conegut molts veïns il·lustres del poble, com ara Jordi Pujol Ferrussola, és la propietària del restaurant Cal Torru, que demana que no es publiqui el seu nom en el diari. «Des que es va difondre en els mitjans que el Piqué i la Shakira es farien una casa a Bolvir, ens ha trucat tothom: ràdios, diaris digitals... Que vinguin a viure dos famosos al poble ja no és notícia, n'hi ha 40.000 que s'estan fent la casa aquí!», explica. «Però, els heu vist?», pregunta el cronista. Després d'un silenci breu, respon: «Encara no».

Bartomeu Baqué, alcalde de Bolvir, explica que molta gent «de diners» s'ha fet construir torres «de més d'un milió d'euros» a la vila durant els anys de la crisi. I pregunta: «Es veuen gaires grues més enllà de la Cerdanya?»

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema