Isòvol ha iniciat les obres d'un nou edifici consistorial que triplicarà l'espai de què disposa l'actual i incorporarà com a novetat energètica un sistema de calefacció que aprofitarà l'escalfor natural del subsòl.

La primera fase del projecte té un pressupost de 198.000 euros que aporten Diputació i fons propis i és previst que s'acabi a final d'aquest any. L'equip de govern que encapçala Pere Oliu preveu poder traslladar-se al nou ajuntament a mitjan any que ve.

L'actual ajuntament, situat al poble d'All, és un edifici que era una casa, amb planta baixa i primer pis de 50 metres quadrats per nivell. El nou edifici, que s'ha començat a construir al costat, tindrà planta baixa i primer pis amb 150 metres per nivell i un disseny ja plantejat com a Ajuntament, és a dir, amb una sala polivalent i una per a consultori als baixos i una de plens i despatxos al pis superior.

L'edifici tindrà com a gran particularitat un sistema de calefacció geotèrmica, la qual aprofita l'energia acumulada al subsòl. Els tècnics que preparen el projecte fixen la temperatura del subsòl a Isòvol entre els 15 i els 20 graus, amb els quals s'escalfarà l'aigua del terra radiant de l'edifici. Una bomba de calor elèctrica amb un consum baix li acabarà d'aportar els graus necessaris a l'hivern. Pere Oliu ha argumentat que la inversió inicial és més gran però després no suposa cap despesa perquè el sistema no consumeix combustible ni emet gasos contaminants.