La plantilla de treballadors de l'Hospital de Cerdanya, el transfronterer, s'ha acabat ajustant de forma natural a la proporció desitjada a l'origen entre treballadors dels dos estats sense haver d'aplicar quotes. La proporcionalitat entre l'assignació pressupostària dels estats espanyol i francès, amb el 60% provinent del costat sud i el 40% del costat nord de la frontera, i el nombre de treballadors era una de les grans preocupacions dels gestors públics del projecte en la seva fase de disseny i construcció. A l'hora de la veritat, però, la direcció del centre no ha hagut d'aplicar condicionants per raó del passaport i, cenyint-se a les competències de cada candidat en les places laborals, ha assolit una representativitat que s'ajusta a la realitat del territori.

L'Hospital de Cerdanya, estrenat el setembre del 2014, ja té uns 200 treballadors, dels quals el 68,5% són de l'estat espanyol i el 31,5% de l'estat francès. Aquesta proporció compleix els paràmetres generals establerts a l'inici del projecte de tenir una plantilla paritària tot i que l'equipament s'aixequi en territori de l'estat espanyol. En aquest sentit, el director general de l'hospital, Jordi Gassió, ha explicat que al final l'origen tant dels treballadors com dels membres de l'equip directiu no ha preocupat els gestors polítics perquè la representativitat s'ha acabat produint sola: "pel que fa als directius, des que hi sóc jo ningú no ha exigit mai que algú fos francès o català, sinó que s'han mirat les competències; i pel que fa als treballadors, tampoc és una cosa que preocupi gaire, com sí que passava abans d'obrir; també valorem més la competència professional que la nacionalitat". El director general de l'equipament sanitari ha argumentat que "al capdavall la contractació de personal ja ha vingut donada en funció de la realitat del territori que serveix l'hospital, ja que partim de la base que la població és en el 60% a l'estat espanyol i en el 40% al francès". Actualment l'Hospital de Cerdanya té set càrrecs directius, dels quals cinc són de l'estat espanyol i dos del francès.

La contractació de més personal és una de les demandes del comitè d'empresa dels treballadors, que va quedar configurat l'any passat. En els primers dotze mesos de funcionament, la plantilla de l'hospital va créixer de 59 nous treballadors, que es van anar incorporant a les diverses àrees en funció de la necessitat i la demanda dels usuaris. Aquest primer comitè laboral transfronterer de l'hospital manté una política de diàleg amb la direcció per anar polint els entrebancs que van sorgint en el dia a dia de la gestió sanitària i el contacte amb els pacients.