Els membres de la candidatura d'ERC de Llívia que aquesta setmana han decidit abandonar el grup i deixar sols l'alcalde, Elies Nova, i el regidor Jaume Tuset han acusat els dos càrrecs electes de governar traint el programa electoral que van presentar als comicis municipals. El grup de militants i simpatitzants que van formar la candidatura i que ara l'han deixat han contradit l'alcalde afirmant que són 14 dels 17 que es van presentar, de manera que Nova i Tuset tan sols tindrien el suport d'un altre membre de la candidatura.

El grup de dissidents ha nomenat com a portaveu el que va ser número nou de la llista, Claudi Ribó, el qual ha afirmat que l'acord entre ERC i Endavant Cerdanya es va fer basant-se en un "pacte subterrani" en contra de la voluntat de la majoria de la mateixa candidatura republicana. Ribó ha explicat que els 10 signants del document de renúncia de la candidatura i l'opinió de quatre més que no l'han pogut signar encara però que hi estan d'acord marxen després de deixar a l'alcalde un temps prudencial perquè "rectifiqués". En aquest sentit, Ribó ha argumentat que, al seu entendre, Nova i Tuset han fet cas omís dels compromisos electorals, el més important dels quals passava per un projecte de participació estructurat en comissions: "volíem atomitzar els àmbits de govern amb comissions, per exemple, de Cultura, Ramaderia, Economia i Transparència i fer passar per referèndum els temes importants per al poble".

Demanen un ple aclaridor

Ribó ha explicat que els membres sortints de la llista estan convençuts que els arguments de l'alcalde Elies Nova, segons els quals no creen les comissions perquè no ho volen els tres regidors socis d'Endavant Cerdanya, són tan sols excuses. Per això han demanat que es convoqui un ple en el qual volen posar sobre la taula l'organització de l'Ajuntament en comissions participatives i que, doncs, els regidors s'hagin de posicionar públicament. Ribó, però, ha admès que no tenen potestat per convocar plens i que, d'altra banda, veuen difícil que els ho concedeixin. Ribó ha lamentat que la polèmica estigui creant una certa tensió al poble amb veïns que estan a favor i en contra de les diverses postures.