Un incendi va cremar ahir al matí una nau del conjunt d'edificis de l'estació de la Renfe d'Urtx-Alp, en estat d'abandonament. El sinistre es va iniciar cap a quarts de dotze del migdia per causes que es desconeixen i va afectar totalment una nau que queda a un centenar de metres del bloc principal de l'antiga estació.

Al lloc dels fets es van desplaçar dotacions de Bombers d'Alp, Puig-cerdà, Bellver i d'altres parcs de fora de la comarca. Es dóna la cir-cumstància que la nau, a diferència de l'estació, està en ús, ja que Adif la té llogada a un empresari de Puigcerdà, el qual la utilitzava com a magatzem de pintures, segons van explicar fonts pròximes al cas. Aquest ús va provocar que el foc generés una gran fumarada negra que va ser visible des de molts punts de la vall. Els bombers van aconseguir apagar el foc poc després de la una del migdia, però, per si de cas, s'hi va quedar un destacament amb tasques de vigilància. De fet, un dels perills que oferia l'incident era que afectés la zona forestal que envolta l'estació d'Urtx-Alp. L'alcalde d'Alp i president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, va explicar que l'estació de Renfe no va estar en perill en cap moment perquè la nau afectada pel foc és a prop d'un centenar de metres i, a més, la intervenció ràpida dels bombers va descartar-ho de seguida.

Després de l'actuació dels bombers, una unitat de la policia científica va treballar sobre la zona a fi i efecte d'investigar-ne les causes. De fet, Moliner va considerar "estrany" l'incendi i va dir que podria haver estat provocat.