L'Ajuntament de Puigcerdà comprarà una plataforma elevadora per adaptar les andanes de l'estació de Renfe i la cedirà a l'ens ferroviari per poder completar l'adaptació de tot el passeig fins al centre històric per a les persones amb mobilitat reduïda.

Com que ni Adif ni Renfe tenen la previsió d'adaptar les andanes, Puigcerdà utilitzarà els diners recaptats per les curses solidàries de l'entitat Dream Runners per pagar el giny mecànic.

Es dóna la situació que la dificultat per baixar i pujar als trens, la primera i l'última passa de la visita de molts turistes, és l'única barrera arquitectònica de la ruta cultural i turística fins al centre de la vila, segons ha remarcat l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

L'Ajuntament i Dream Runners, que organitza des de fa quatre estius la cursa solidària del 15 d'agost, van acordar destinar el 30% de la recaptació a projectes solidaris locals. D'aquesta manera es complementava l'acció solidària de la prova, la major part de la recaptació de la qual és destinada a la construcció d'un hospital maternoinfantil a Etiòpia que ja s'està aixecant. Així, en les dues últimes edicions de les curses, Dream Runners ha entregat a l'Ajuntament uns 12.000 euros, que serviran per comprar la plataforma elevadora.

L'alcalde de Puigcerdà ha avançat que l'Ajuntament ja té els prop de 15.000 euros que costa la plataforma i que, doncs, la compraran en els pròxims mesos: "la nostra intenció és comprar la plataforma aquest any i establir un acord per cedir-la perquè la utilitzin a l'estació de Puigcerdà, ja que nosaltres tenim tot el circuit des de l'estació fins al centre històric adaptat però continuem tenint el problema de pujar i baixar del tren".

Piñeira ha emfatitzat que "una persona en cadira de rodes pot anar des de l'estació del tren fins a l'Ajuntament però no pot baixar i pujar del tren". Piñeira ha lamentat que ni la propietària de la infraestructura ni l'operadora assumeixin la seva obligació com a ens públics d'adaptar les andanes i els trens a les persones amb mobilitat reduïda, "però malauradament no se'n fan càrrec i ho ha de fer l'Ajuntament".

Dream Runners ja ha anunciat que un terç de la recaptació de la pròxima cursa es destinarà a la Fundació Adis d'ajuda a les persones amb discapacitats.