Bellver de Cerdanya ha culminat el procés de restauració de l'antic Sequer, un equipament industrial destinat a l'assecatge de pinyes que va ser pràcticament únic a l'estat. L'Ajuntament i la Generalitat han tancat un llarg procés de restauració de l'edifici, recuperació de la maquinària i equipament de bona part de l'equipament com a nou espai cultural per tal de reobrir-lo com a Museu del Bosc Sequer de Pinyes.

La recuperació del Sequer és un projecte molt desitjat a Bellver, que hi ha treballat des de fa anys per tal de retornar-lo a la població com a equipament cultural i turístic. El consistori ha fixat dues jornades de portes obertes els dies 8 i 9 de juny perquè els veïns i els visitants en coneguin els detalls i els nous serveis. D'altra banda, el dia 4 se celebrarà un acte d'inauguració a càrrec de l'alcalde, Xavier Porta (Endavant Cerdanya), i el responsable de dinamització a la gestió forestal de l'Alt Pirineu i Aran, Francesc Cano. El projecte no tan sols s'ha centrat en la recuperació de les màquines que s'utilitzaven per assecar les pinyes per obtenir-ne els pinyons, sinó també en la creació d'un espai museístic sobre el bosc del Pirineu, la qual cosa completa l'explicació sobre el context del Sequer.

El Sequer va funcionar durant la segona meitat del segle XX com un dels únics assecadors de pinyes de l'estat. Es va instal·lar a Bellver per aprofitar la gestió forestal que es feia al Pirineu. El Sequer també funciona de manera puntual per obtenir pinyons per a institucions com el Consorci Forestal.