Els escolars de la Seu d'Urgell estan preocupats pels refugiats que cada dia arriben a Europa i els han volgut llançar un missatge d'acollida. Així ho han fet en l'última sessió del curs del Consell Municipal dels Infants, l'òrgan de participació a l'Ajuntament que els representa i que recull les seves propostes.

Els setze membres del Consell Municipal d'Infants (CMI) de la Seu que representen l'opinió dels seus companys a les aules han presentat aquesta setmana passada un vídeo protagonitzat per ells mateixos on mostren públicament el seu suport i la seva solidaritat als nens refugiats de Síria. Els alumnes urgellencs fan arribar el missatge "Refugiats ben arribats, casa nostra és casa vostra" com a contraposició a les polítiques que estan portant a terme les autoritats estatals i comunitàries. El vídeo es pot veure al portal d'Internet de YouTube.

En el marc d'aquesta acció, els nens de la Seu també han aprovat realitzar un treball de benvinguda als nens refugiats que cada estiu arriben a la comarca per passar-hi unes colònies. Així, cada centre prepararà una capsa de benvinguda que s'entregarà als nens sahrauís "amb l'objectiu que sigui d'anada i tornada, de manera que els infants sahrauís retornin aquestes cinc capses amb les seves experiències viscudes durant la seva estada a la Seu d'Urgell i que, alhora, puguin explicar als nens urgellencs com és la seva vida als camps de refugiats", segons han explicat els coordinadors del Consell dels Infants de l'Ajuntament alturgellenc.