Puigcerdà guanya mig any per reunir els diners per pagar la sanció pel Supeco

La revisió de sentència demanada pel consistori fa que el comptador del termini de dos mesos torni a zero a partir de la nova resolució

31.05.2016 | 07:52
El solar que havia d´acollir l´ampliació del Supeco, del Grup Carrefour

L'Ajuntament de Puigcerdà ha guanyat mig any de marge per poder pagar la multa a l'empresa de supermercats Supeco de 630.000 euros que li va imposar el Tribunal Superior de Justícia. Vençuts els dos mesos de termini que el jutge li havia donat per dipositar la sanció, en principi a comptar a partir del mes de març, el consistori considera que la petició de revisió de sentència que va demanar perquè el magistrat recalculi la sanció fa que el comptador del termini es torni a posar a zero a partir del moment en què es notifiqui la resolució d'aquesta revisió, fet que encara no s'ha produït.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que "ara estem esperant que el jutge dictamini sobre l'aclariment de sentència perquè hi havia una qüestió de l'import que no ens quadrava, de manera que entenem que el termini queda aturat fins que no s'aclareixi, la qual cosa ens dóna una mica més de temps". Ara per ara l'equip de govern municipal no sap quan tornaran a tenir sobre la taula l'obligació de pagar la sanció, ni quina serà la quantia final. En aquest sentit, Piñeira ha remarcat que "no m'atreveixo a fer un pronòstic perquè els temps judicials no sabem quins seran, però podria anar més enllà de l'estiu, tot i que no es pot saber". L'alcalde ha emfatitzat que, en tot cas, si la sentència fos immediata i, doncs, comencés a comptar de nou els dos mesos per fer efectiu el pagament, "tindríem la fórmula per trobar els diners".

La sentència, dictada a principi del mes de març, establia dos mesos de temps com a màxim perquè l'Ajuntament pagués a l'empresa de supermercats Supeco 630.000 euros per una modificació urbanística destinada a l'ampliació de l'actual àrea comercial. El jutge va resoldre que l'Ajuntament no podia fer aquella modificació urbanística. Amb el temps que ha guanyat l'Ajuntament sense pagar la sanció, l'equip de govern ha buscat solucions comptables per variar el pressupost municipal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema