El Pla Director de la Molina i Masella preveu la recuperació del projecte de connectar l'estació de Renfe, situada al barri de la Molina d'Alp, amb les pistes d'esquí amb un telecabina. Es tracta d'un anhel històric dels gestors turístics de l'estació que ara, amb el nou document urbanístic, es podria fer realitat, tant si es reactiva com si no la candidatura olímpica pels Jocs d'hivern.

El projecte del futur telecabina aprofitaria el traçat de l'antic telecadira que ja connectava l'estació de Renfe amb les pistes d'esquí. De fet, la infraestructura encara hi és, amb les cadiretes abandonades penjades al llarg del recorregut. La construcció del nou telecabina, doncs, ja tindria l'espai entre els boscos per, tan sols, disposar la nova maquinària.

L'alcalde d'Alp i president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, ha matisat, però, que el que planteja el Pla Director Urbanístic de la Molina i Masella és tan sols un "document de màxims" i que, per tant, si bé es preveuria la recuperació del telecabina, ningú no assegura que s'hagués de construir de manera immediata. En aquest sentit, tot el creixement que proposa el pla estaria condicionat a l'evolució de l'activitat de neu quant a negoci dels pròxims hiverns. En un context d'increment dels forfets venuts i una candidatura potent pels Jocs d'hivern, el telecabina des l'estació de Renfe fins als remuntadors aportaria més esquiadors i milloraria la gestió del trànsit, segons ha remarcat Moliner.

Quatre sectors esquiables

El nou Pla Director Urbanístic també preveu el creixement de les dues estacions d'esquí en quatre sectors. Els primers estudis del pla creen noves pistes d'esquí als prats de Puigllançada i Alabaus de la Molina, i als de la Pleta de Das i de la Tosa de Masella. Aquests creixements del domini esquiable també comportarien la construcció de nous remuntadors i accessos.

En aquest sentit, Moliner ha remarcat que es tracta d'espais on les dues estacions ja tenien previst possibles expansions i que el pla en facilitaria la tramitació. De fet, un dels grans objectius del pla és unificar l'actual tramitació burocratitzada i compartimentada en departaments i ajuntaments que han de superar les dues estacions a l'hora de demanar permisos per a noves actuacions.