Bellver de Cerdanya va inaugurar ahir, oficialment, el nou Museu del Bosc. L'antic Sequer, l'equipament industrial destinat a l'assecatge de pinyes pràcticament únic a l'estat, ha reobert les seves portes com a espai cultural després d'un llarg procés de restauració de l'edifici, capitanejat per l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya i la Generalitat.

Aquest camí de recuperació va culminar ahir amb l'acte d'obertura al públic, on hi va participar l'alcalde, Xavier Porta, el dinamitzador de la gestió forestal de l'Alt Pirineu i Aran, Francesc Cano, i una llarga llista de persones que han aportat el seu granet de sorra perquè el projecte sigui realitat. Segons Porta, la recuperació de l'antic Sequer és "un homenatge a totes les persones que hi van treballar durant la segona meitat del segle XX. És un espai que ens identifica molt,i molt arrelat al poble". Per altra banda, va afegir, el nou Museu del Bosc se suma a la resta de propostes que hi ha al municipi, "que fan que Bellver tingui, cada cop més, una oferta cultural forta i atractiva per als visitants".

En els darrers anys s'ha treballat per la recuperació de l'edifici, amb l'arranjament d'accessos i la dotació de serveis. La darrera fase ha estat la conversió de l'espai en un museu. Així doncs, passejant per les diverses sales, es pot conèixer la història del Sequer de pinyes de Bellver a través de plafons i un audiovisual, a banda de poder veure la maquinària que s'ha recuperat, "que està en perfecte estat". A més, l'espai acull una exposició més àmplia sobre el bosc del Pirineu, que completa l'explicació sobre el context del Sequer.